Kazna od 905 kuna zbog zagrijavanja automobila u privatnom dvorištu?!

Vjerojatno smo svi po zimi nekad ostavili automobil da radi kako bi se zagrijao prije nego što krenemo, no ovom 24-godišnjaku to baš nije prošlo planirano.

Sporna kazna koja bi ipak možda mogla biti nešto manja?

Nick Taylor, iz savezne države Michigan, ostavio je svoj automobil da radi ispred kuće svoje djevojke. Kad se vratio dočekalo ga je neželjeno iznenađenje: kazna od 128 američkih dolara (što iznosi oko 905 kuna). Koliko god se to čudilo neobičnim i na neki način suludim, u zakonu savezne države Michigan stoji da je zabranjeno ostaviti otključan auto da radi bez nadzora. Iako svi „zeleni“ vjerojatno misle da je razlog tome ekologija, prevarili bi se. Glavni i jedini razlog za to je što takav auto lopovima na neki način predstavlja pozivnicu da ga ukradu te time ugroze i ostale sudionike u prometu.

Automobil dotične “žrtve”

U ovom slučaju oštećeni Nick Taylor već je krenuo sa svim mogućim žalbama, vrijeđanjem policajca na Facebooku, a otvorio je čak i GoFundMe kako bi mu drugi pomogli da kupi auto jer, kako on navodi, njegovom autu treba predugo da se zagrije. Iako to sve u zakonu jasno stoji 128$ je možda ipak malo previše, ali ako je kazna već takva vjerojatno bi mu ipak bilo najjednostavnije da ju plati.

Da ne bi mislili kako se ovakve stvari događaju samo negdje drugdje, i da ovaj tekst nema veze s nama, prisjetit ćemo vas na slučaj koji se dogodio bračnom paru prije nešto više od godinu dana kod Arena centra. Oni su zbog nezatvorenog prozora na automobili dobili kaznu od 300 kuna.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija