VIDEO: Prodajni salon za aute poput automata za slatkiše!

Ma kakav Eiffelov toranj u Parizu, kakav kosi toranj u Pisi i slične kulturne znamenitosti. Želimo u Singapur posjetiti toranj s fantastičnim rješenjem za spremanje i izlaganje supersportskih automobila.

Prodajni salon Autobahn Motorsa jedan je od najoriginalnijih na svijetu
Prodajni salon Autobahn Motorsa jedan je od najoriginalnijih na svijetu

Djelomično se šalimo, ali činjenica stoji da se ova posebna i jako „cool” građevina nerijetko nađe na popisu lokacija koje bi turisti trebali posjetiti u Singapuru, a mi kao ljubitelji svega onoga što valja na četiri kotača definitivno ne bismo htjeli propustiti takvu priliku. Do tada, imamo video i fotografije. O čemu se točno radi? O briljantnoj ideji jednog vlasnika prodajnog salona automobila čiji se glavni problem sveo na činjenicu da nema gdje izložiti kompletan asortiman koji nudi potencijalnim kupcima, a nedostatak prostora za gradnju značilo je da širenje salona u ravnini zemlje ne dolazi u obzir. Jedino što je u tom slučaju preostalo bilo je povećati kapacitet u visinu, što se pokazalo kao prilično inteligentno rješenje. A ono što je osobito zanimljivo kod ove specifične građevine je automatizirani sustav koji u mnogočemu podsjeća na prodajne automate koji se na ovim područjima obično pune slatkišima ili voćem.

U vlasništvu kompanije Autobahn Motors ova se staklena građevina uzdiže na petnaest razina i istovremeno može čuvati, odnosno izlagati šezdeset vozila. U ovom slučaju radi se uglavnom o egzotičnim i klasičnim automobilima koje i vrijedi izložiti na ovako atraktivan način. Spomenuti automatizirani sustav funkcionira na način da se željeni automobil na razini zemlje parkira u dizalo, a potom se putem aplikacije na tabletnom računalu odabire željeno prazno mjesto. Računalni softver u simbiozi s ugrađenom platformom nakon toga se pobrine da automobil ondje i dođe, a cijeli proces traje oko minutu-dvije. Slične građevine postoje i u nekim drugim zemljama poput SAD-a i Japana, no navodi se kako je od prosinca, kada je dovršeno ovo izdanje visoko 45 metara, singapursko postalo najveće na svijetu. Za kraj ćemo naglasiti da vlasnici tvrtke bilježe porast prodaje od 30 posto u odnosu na kraj prošle godine, kako navodi CNN, što dijelom treba pripisati intrigantnom prodajnom salonu. Također, nadaju se određenoj zaradi na temelju patentirane tehnologije za ovakve građevine koju će ponuditi poslovnim subjektima sa sličnim problemom.