Utrka u kojoj biste se kladili na…?

Kako ovo ne bi bio „click-bait“ tekst (kakve svi toliko volimo), da odmah spomenem kako se u glavnim ulogama ove mini-utrke nalaze Nissan Skyline GT-R (R34) s 1,000 konja i bolid Formule 1 iz 1994. godine koji potpisuje legendarni Arrows.

Zanimljiv dvoboj...
Zanimljiv dvoboj…
foto: Automobili.hr (montaža)

Nissan Skyline GT-R posljednje generacije nikome ne treba posebno opisivati i objašnjavati za što je sve ova iteracija „Godzille“ i dan-danas sposobna na cesti i na stazi. Neki od primjeraka ovog Nissanovog modela nakon poigravanja od strane bolesnih umova na globalnoj tuning-sceni u stanju su na kotače isporučiti i preko 1,600 konjskih snaga. Odnosno u prijevodu, sasvim dovoljno snage da i vozači s čeličnim želucima nisu u stanju unutar vlastitih tijela zadržati ručak.
Skyline GT-R je jednostavno legendaran automobil i nebitno je jeste li ga vozili u stvarnom svijetu ili pak u nekom od nastavaka igrice „Gran Turismo“. Točka.
Novi red.

Ovako je Arrows FA-15 izgledao 1994. godine.
Ovako je Arrows FA-15 izgledao 1994. godine.

S druge strane je Arrows Grand Prix International jedan od onih timova u Formuli 1 za koje nitko osim vjernih pratitelja tog najluđeg oktanskog cirkusa na svijetu nije čuo. No radi se o ekipi koja je na sceni unutar svijeta Formule 1 svoje početke zabilježila još tamo negdje 1978. godine.
Doduše, od inicijalnog nastupa do 2002. godine, kada se Arrows kompletno povukao iz igre, usprkos nekim slavnim imenima za volanom, te preko 380 nastupa na stazama diljem svijeta, ovaj tim bilježi tek nekoliko drugih mjesta na utrkama i još nekoliko trećih. Pobjeda za Arrows nije bilo, te se time ova ekipa definitivno nije upisala u anale Formule 1 kao zamjetna sila u domeni tog sporta.
No to svejedno ne znači da Arrowsovi bolidi nisu brzi i siloviti pri ubrzanjima, kočenjima i G-silama koje vozačima razmještaju organe i tjeraju ih na orgazme tijekom prolaženja zavoja na stazi.

Nissan Skyline GT-R (R34) nikome ne treba posebno predstavljati.
Nissan Skyline GT-R (R34) nikome ne treba posebno predstavljati.
foto: Nissan

U sklopu ove mini-utrke (ili bolje rečeno demonstracije sile za publiku) uloge zvijezda na stazi imaju Arrows FA-15 i JDR-ov Nissan Skyline GT-R. U crvenom kutu Arrows raspolaže s Fordovim V8-motorom i 640 konja u kombinaciji s pogonom na stražnje kotače i nekih 515 kilograma ukupne mase. U plavom pak kutu imamo tuning-projekt i zvijezdu „Time Attack“ natjecanja u obliku Nissanovog modela Skyline GT-R. Dotični GT-R potpisuje tvrtka JDR, a sam automobil raspolaže s nekim doista impresivnim brojkama.
Za početak tu je klasični i opće poznati RB26-I6 motor koji u kombinaciji s pogonom na stražnje kotače na stazu isporučuje nekih 1,000 konja. Time je na papiru ovaj japansko-australski monstrum itekako nadmoćan nad Arrowsovim bolidom. No ne treba zaboraviti na to da Skyline raspolaže i s nekih 1,300 kilograma ukupne mase, što je u jednoj ovakvoj usporedbi popriličan hendikep.
Stoga je ova mini-utrka itekako zanimljiva već u teoriji, a u praksi je to potvrdila i oduševljena publika koja je na australskom Adelaide Motorsport Festivalu ove godine (između ostalog) pratila i ovaj okršaj na stazi.

Ovakvih je usporedbi bilo i prije...
Ovakvih je usporedbi bilo i prije…

Uglavnom, kako ovaj tekst ne bi iznenada postao politički nekorektnim, naravno da vam ne želim kvariti video-uradak koji stoji u privitku.
No prije nego pogledate kako je utrka završila, čisto iz zabave pokušajte odgovoriti na jedno jednostavno pitanje: tko je brži – Arrows ili Nissan.

Stoga ispunite mini-anketu prije nego pogledate tko je ispao pobjednikom ove demonstracije sile.
Samo bez varanja, jer ćemo znati.