Razlika između seljaka i seljačine u jednoj slici!

Seljak vs. Seljačina – jedna slika koja zorno objašnjava ovu veliku razliku!

SELJAK – je izraz koji označava poljodjelskog djelatnika koji ima prebivalište na selu, i koji za život zarađuje baveći se poljoprivrednim aktivnostima (poljodjelstvo, stočarstvo, ribolov, lov, pčelarstvo i sl.) bilo na svom, bilo na tuđim imanjima.

SELJAČINA – osoba koja se ponaša vrlo neuglađeno, prostački, nepristojno; prostak… Žargonski pogrdan izraz, koji se odnosi na čovjeka koji se ponaša u najmanju ruku nekulturno.

Prvi vozi svoj radni stroj kojeg je propisno parkirao, a drugi (iako za razliku od prvog, sam naziv ne govori čime se dotični bavi) vozi puno skuplje vozilo, ali ne zna ga propisno parkirati. Ta scena sama po sebi na žalost ne bi bila nikakva novost, no ova zgodna podudarnost potaknula je poznatog hrvatskog rally vozača da je podijeli na svojoj Facebook stranici, jer kako i sam kaže jasno objašnjava koja je razlika između pojmova seljak i seljačina.

Razlika između seljaka i seljačine u jednoj slici. (Molim da se svi suzdržimo od negativnih komentara, bolje je…

Posted by Juraj Šebalj on Wednesday, 17 May 2017

Prije točno godinu dana započeli smo suradnju s Facebook stranicom “Idioti s hrvatskih parkirališta“, s ciljem da pokušamo iskorijeniti ovakve scene s hrvatskih parkirališta jer nas užasno nerviraju, te smo posvetili nekoliko galerija toj tematici. Gledali vi na to kako javni stup srama ili ne, cilj nam je bio skrenuti pozornost na situacije koje se zaista ne bi smjele događati…

Iz tog razloga ponavljamo galeriju slika koja je nastala u suradnji sa spomenutom Facebook stranicom: