Ovo su najgluplji, a opet najbolji Božićni pokloni za auto-entuzijaste!

Badnjak je pred vratima i ako još nemate inspiracije za Božićni poklon u gadnom ste problemu jer imate još jako malo vremena. Tako bi se lakše smislili za idealan poklon odabrali smo 5 najglupljih stvari na koje smo naišli na internetu, koje su istovremeno na neki drugačiji način zapravo genijalani Božićni pokloni za muškarce koji su ljubitelji automobila.

Kad "glupi" poklon na kraju ispadne pun pogodak...
Kad “glupi” poklon na kraju ispadne pun pogodak…

1. Blinker Fluid – Tekućina za “žmigavce”

Tražite li  Božićni poklon do 50 kn ovo je totalni pogodak! Možemo se okladiti da koliko god netko bio opremljen sigurno još nema tekućinu za žmigavce! Tekućine ima dovoljno za više izmjena, a doživotna garancija proizvođača omogućit će vam da to i izrealizirate. Proizvod je kompatibilan za žarulje od 6V i 12V, te je univerzalna za lijeve i desne žmigavace. “Blinker Fluid” možete naručiti za 37.88 kuna u Dime City Cycles.

2. Dip Clip – Držač za umake

Koliko ste se samo puta našli u situaciji da izlazite s McDrivea, gladni nestrpljivo otvarate vrećicu s hranom za vrijeme vožnje, i već pri prvom zavoju gledate svog suvozača kako hvata kečap i majonezu koji letaju po armaturi. Ne samo da je opasno, već postoji i opasnost od masnih mrlja na vašim sjedalima, a znate i sami koliko se one teško skidaju. Dip Clip je osmišljen da se montira na bilo kakav ventilacijski otvor na vašem autu, te će tako poslužiti kao savršeni držač za sve vaše omiljene umake bilo da spadate u McDonald’s ili mek Per’s klan jer je dizajniran da drži 5 najpopularnijih (različitih) oblika posudica za umake. Dip Clip još nije u slobodnoj prodaji no moguće je podržati kampanju putem Kickstarter platforme i kupiti taj Božićni poklon za 95.45 kuna (za dva komada, što je ispod 50 kuna po komadu).

3. Turn & Churn – “Ratkapa” za pripremu sladoleda

OK Turn & Churn nije ratkapa, ali nije ni plastičan “poklopac” koji se montira na felgu (što bi za nas bila ratkapa – amen) koji radi sladoled. Na prvu ovaj Božićni poklon (proizvod) tvrtke Henri Re’moulade izgleda kao sve već viđene posude za izradu ohlađenih slastica za lizanje, ali to on nije. Navodno je dovoljno voziti se kako bi se sastojci izmiješali za vrijeme vožnje i stvorili sladoled. Sama posuda je napravljena od materijala otpornog na asfalt, a ista služi i za serviranje gotovog sladoleda. U set su uključeni naljepnica za auto “Follow me– I’m making ice cream”, knjižica s receptima “Sundae Driver” i naravno “Turn & Churn”. Možda vam se učini da spomenuti set ima mizerno malu cijenu od očekivane, 38 kuna na Amazonu, no moramo napomenuti kako uz ovaj poklon trebate planirati kupiti još jedan (jer ovo je samo lažna kutija u koju pakirate pravi poklon).

Thurn & Churn - Travel Ice Cream Maker
Thurn & Churn – Travel Ice Cream Maker

4. Burnt Rubber – Svijeća s mirisom spaljene gume

Mirisi su čarobna stvar. U stanju su nas kao vremeplovom vratiti u neka prošla vremena i pobuditi osjećaje koje smo tada iskusili. Burnt Rubber svijeća namijenjena je za sve one nostalgične dane kada ste spriječeni biti u svojoj garaži, trkaćoj stazi ili nekom lokalnom automobilskom eventu, jednostavno zapalite svjećicu s mirisom spaljene gume i prepustite da sjećanja naviru – kakva romantika! Možete je pronaći na Amazonu po cijeni od 49 kuna.

Svijeća s mirisom spaljene gume.
Svijeća s mirisom spaljene gume.

5. Drop Stop – Ispuna za razmak uz sjedala

Koliko vam je puta u automobilu nešto ispalo i kako to biva po Murphyjevom zakonu upalo baš u onaj uski mali razmak pored sjedala i niste mogli doći do toga sve dok se ništa zaustavili i pomaknuli sjedalo. Zaboravite na takav scenarij, jer Drop Stop savršeno blokira bilo kakvom predmetu da se sakrije u takve procjepe. Koliko god možda glupo i jednostavno izgledalo, baš zato vjerujemo da takva banalna stvar funkcionira. Cijena za dva komada iznosi 123 kune i možete ih naručiti preko Amazona, no to više nisu jeftini božićni pokloni osim ako ih ne rasparite i poklonite odvojeno pa će vas poklon koštati nešto malo više od 50 kuna.