Je li “Wolf of Autostrada” video-uradak godine?

Ne, ozbiljno… Pitanje je sasvim legitimno, a za neke od nas ovdje i retoričkog tipa.
Uglavnom, video-uradak je u privitku, pa procijenite sami.

Opet taj Countach...
Opet taj Countach…

Vjerojatno ćete se složiti sa mnom kada kažem da je YouTube jednostavno zakon. To je jedno predivno mjesto gdje se čovjek ponekad doista može jako lako izgubiti i provesti cijeli dan gledajući u raznorazne video-uratke. Neki od njih su viralni, a neki pak nešto manje, no nije se jednom desilo da su neki od nas ovdje svratili na YouTube pogledati tek nekoliko preporuka, pa potom bili iznenađeni što je vani „već mrak“.
Uostalom, priznajte da se takvog što dogodilo i vama.

Glavni protagonisti jednog "testiranja".
Glavni protagonisti jednog “testiranja”.

Naravno, kako nismo portal koji inspiraciju i polje interesa traži u zvijezdama Granda, nekoj izopačenoj i polu-goloj manekenki ili pak životu nogometaša i ostalih osmoškolaca s dopisnim tečajem pucanja s lijevom nogom, takve nas stvari jednostavno ne zanimaju.
Ono što nas pak uvijek interesira jest svijet automobila.
Bilo da se radi o reklamama, raznoraznim testiranjima ili pokojem digitaliziranom dokumentarcu iz nekih prošlih vremena, video-uratke iz tog fascinantnog svijeta na četiri kotača uvijek rado pogledamo.
Neki nas razočaraju, a neki ispadnu zanimljivima. U nekima autori znaju o čemu pričaju, a u nekim drugima pak slave željni dečkići svoje djevojke tjeraju na poziranje ispred pomodnih Volkswagenovih modela (o čemu smo nedavno pisali). No što god vas fasciniralo iz tog svijeta, YouTube, Vimeo i ostali servisi tog tipa zasigurno su polučili nekim omiljenim autorima.

Opet ta Testarossa...
Opet ta Testarossa…
foto: Ferrari

Što se mene tiče, moram priznati da ih ima nekoliko – od Top Geara i Grand Toura, koji svojim pametnim i zabavnim doskočicama dobro dođu za razbijanje sivila u nekim tmurnijim danima.
Zatim je tu i američka ekipa predvođena Motor Trendom, a onda je tu vječno fascinantna ekipa koja potpisuje kanal Petrolicious.
No prije nekoliko mjeseci sam ostao fasciniran kanalom Kidston.TV koji se sa svojih nekoliko video-uradaka poprilično visoke produkcije nalazi na medijskom servisu Vimeo.

Opet taj Vantage...
Opet taj Vantage…
foto: Aston Martin

Dotični kanal broji ukupno 55 video-uradaka koji tematikom u pravilu sežu u prošlost. Znate ono vrijeme kada su automobili djelovali čisto i kada su se o nekima od njih gradile legende koje su i dan-danas aktualne. Unutar tih je video-uradaka moguće pronaći priče o Ferrariju F40, Lamborghinijevom vječnom poster-materijalu pod nazivom Countach, te modelu EB110 koji je itekako dobro poslužio kao inspiracija za megalomaniju nazvanu Chiron i Veyron.
No tu nekolicinu video-uradaka istražite sami, a ja bih se u ovom momentu okrenuo prema onom najnovijem koji spaja neke od najboljih automobila iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

U glavnim ulogama video-uratka pod nazivom „Wolf of Autostrada“ nalaze se Ferrari Testarossa, Lamborghini Countach, Aston Martin Vantage i RUF CTR „Yellow Bird“.
Za volanima ovih zvijeri iz prošlih vremena nalaze se Sam Hancock (inače pisac, voditelj i trkač), Mirko Venturi (inače po zanimanju trkač koji razvaljuje u domeni GT3 natjecanja), Valentino Balboni (novopečeni penzioner i vječni test-vozač za Lamborghini), te Stefan Roser kao poseban gost.
Za g. Rosera možda i niste čuli, ali vjerujem da ste vidjeli famoznih nekoliko krugova koje je dotični gospodin na rubu pameti napravio 1987. godine za volanom „Yellow Birda“.
Ako niste, obavezno pogledajte, jer taj danas već prastari VHS-video-uradak predstavlja apsolutnu pornografiju.

Uglavnom, ova vesela četvorka sastavljena od Talijana, jednog Britanca i jednog legendarnog Nijemca prati relativno jednostavan scenarij koji nipošto ne želim kvariti.
Rekao bih samo da se radi o tek nešto više od pet minuta odlično snimljene zezancije napravljene u stilu iz osamdesetih.
Soundtrack je također genijalan – pogotovo ako nemate ništa protiv gay-pop-zvijezda iz osamdesetih koje (prema napisima medija iz tih godina) nikada nisu uživo odsvirale niti jednu-jedinu notu, a onda je tu i jedna lijepa teta u vinogradu na koju se isplati baciti oko.
Uglavnom, premisa nek ostane skrivena, jer vam doista ne bih htio kvariti gušt. No recimo samo da je nakon „A Summer Story“ i „A Winter´s Tale“ ovo definitivno najbolji video-uradak ekipe s Kidston TV-a.
I ne samo to, već je riječ o jednom od najboljih video-ostvarenja iz domene svijeta automobila tijekom ove godine. Barem nekima od nas.

Zašto se u sklopu teksta nalazi Lamborghini Miura? Eto, došlo nam je...
Zašto se u sklopu teksta nalazi Lamborghini Miura?
Eto, došlo nam je…

Pa eto…da ne duljim…
Jednostavno pogledajte o čemu se radi. Siguran sam da će vam se kadrovi urezati u memoriju i da ćete pogledom na ovaj kratki video-uradak imati ljepši dan. A možda i tjedan.
Uživajte.

Opet taj "Yellow Bird"...
Opet taj “Yellow Bird”…
foto: RUF Automobiles