Ikonični superautomobili izrađeni isključivo od recikliranog metala!

Slavni superautomobili dio su fascinantne izložbe u Poljskoj. Oni zajedno s još nekim ikoničnim neživim bićima koji su uz njih izrađeni, nude razloge ako već ne za posjet na mjestu radnje, onda bar da se opijamo prizorima sa slika i videa.

Ako vam je prije dah oduzimala Vrbanus Buba onda ćete sigurno biti oduševljeni kad vidite sljedeća umjetnička djela. Bili vi ili ne ljubitelji skulptura na ovo ne možete ostati imuni i nerazjapljene čeljusti, obećajemo. Poznato vam je što je recikliranje, sakupljanje odbačenih stvari i materijala te njihovo razvrstavanje i pretvaranje u neke nove. Za izradu nekih drugih proizvoda, neke druge ili slične namjene. Upravo to se dogodilo u ovoj priči.

ne vide svi ovdje hrpu beskorisnog lima

Pedeset vrijednih umjetnika iz raznih dijelova svijeta se okupilo u poljskom Pruszkowu, nedaleko Varšave, da s lokalnog smetlišta automobilskog otpada uzmu sve potrebno za izradu unikatnih umjetničkih primjeraka. Te hrpe smeća su oživjeli u zapanjujuće lijepe primjerke slavnih replika automobila. Mercedes 300 SL, Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Maserati GranTurismo i kao šećer na kraju Fiat 500.

re + cycle = ponovno kruženje
sivi ljepotan

Osim replika automobila su izradili i jedan motocikl te nekoliko kipova koji utjelovljuju poznate nežive likove poput Predatora i Aliena. Kada pogledate video navedenih i mnogih drugih figura, bit će vam jasno da bi se rezultati uz tako pedantnu finoću izrade svidjeli i HR Gigeru da je poživio do 2016.

Umjetnici su se zaista potrudili, čak su bili toliki perfekcionisti da učine i interijer i motor što sličnijima originalnom predlošku replike. Internet se već sada šali s usporedbama ovih automobilskih replika s filozofijom budizma. Da su ti odbačeni beskorisni dijelovi metala pripadnici kakve religije, definitivno bi morali biti budisti, i to neki dobri i plemeniti, jer im je u novom životu puno bolje nego u prijašnjem.