Eto ga – najneozbiljniji Audi na svijetu

Koliko blesav čovjek mora biti da bi mu ovakva ideja zaposjela mozak?

Dovoljno neozbiljno?
Dovoljno neozbiljno?

„Dumb and Dumber“ – za mnoge jedna od najluđih i najblesavijih komedija svih vremena. Film u kojem se apsolutni idiotizam događa iz sekunde u sekundu i jedno od onih filmskih ostvarenja kojih se neki od nas ne mogu nagledati. Jeff Daniels u filmu na momente djeluje kao da se najeo dvije kile kokaina za doručak, dok Jim Carrey kao Lloyd Christmas ispada jednim od najglupljih ljudi koji su se ikada pojavili na filmskom platnu.
Uglavnom, ako ste u ovom momentu stigli iz 31. stoljeća ili ste pak spavali posljednjih 120 godina, ovaj film doista vrijedi preporučiti za gledanje.

Iako vlasnici ovog Audija RS6 Avant nisu Harry i Lloyd, te sam automobil nema veze s filmom, netko je očito opaki štovatelj ovog filmskog ostvarenja braće Farrelly, ali i automobila koji se u obliku Fordovog EconoVana iz 1984. godine pojavio u njemu.
Onima koji su film pogledali ne treba puno opisivati neugledni i od glave do pete tapecirani kombi koji Harry i Lloyd voze kroz Ameriku (prije nego ga zamijene za nešto nalik biciklu s pomoćnim motorom), a za one koji pak film nisu pogledali, dovoljno je reći kako ovaj Audi itekako nalikuje Fordovom kombiju iz filma.

Ovako izgleda originalni Fordov EconoVan iz filma.
Ovako izgleda originalni Fordov EconoVan iz filma.

Iskreno nemam pojma kako se zove spaljeni lik čije ime stoji napisano u knjižici vozila ovog Audija. Nemam pojma ni odakle je, niti čime se bavi, niti kako izgleda. No to i nije toliko bitno.
Ono što pak jest svodi se na inspiraciju koju je ovaj čovjek dobio iz jednog od najblesavijih filmova svih vremena, te na jedan inače ozbiljan automobil koji je mnogima nezamisliv u ovoliko neozbiljnom izdanju.
Radi se o Audiju RS6 Avant koji pod poklopcem motora ima V8 motor s četiri litre zapremine i s dva Turbo-punjača koji je već sam po sebi režanjem itekako sposoban pokazati koliko je opak i opasan.
U bazi je na sva četiri kotača sposoban isporučiti skoro 600 konja i 700 Nm maksimalnog okretnog momenta (buraz), te vozaču i putnicima razmještati organe uslijed brutalnih ubrzavanja. Stoga karakterno ovakvo tapeciranje karoserije jednog ovakvog Audija u pokretnog psa i nije nešto nezamislivo. Ali s obzirom na to da ovakve automobile u pravilu kupuju ozbiljni i poslovni ljudi, cijela je priča oko ovog Audija jednostavno za krepati od smijeha.
Uostalom, pogledajte ga samo.

Zamislite nekog stranačkog dužnosnika u ovakvom Audiju.
Zamislite nekog stranačkog dužnosnika u ovakvom Audiju.

Uglavnom, ovaj se Audi pojavio na startu ovogodišnjeg Rallyja super-automobila pod nazivom StreetGasm 2000 i svojom je (neočekivanom) pojavom ugrabio svu silu pogleda i simpatija od strane posjetitelja, sudionika i publike.
Stvarno nemam pojma o tome što je napalo vlasnika da iz svog Audija RS6 Avant napravi ovo dlakavo čudovište i je li riječ o okladi ili pak prekomjernom pušenju trave (pogledajte video i naljepnicu na stražnjem staklu), ali moram priznati da bih svoj automobil bez problema obukao u ovako nešto.
Možda bi se (i meni) smijali, a možda bi me neka od dušobrižničkih udruga i zatvorila zbog takve presvlake karoserije na automobilu. No sve to nije bitno, jer ovaj inače ozbiljan automobil u ovakvom izdanju za RS6 Avant donosi nešto novo, svježe i totalno blesavo.
Zato nam se i dopao.