Volkswagen i 355 dobrih vijesti za Švicarce

Točnije, uz pomoć tuning tvrtke ABT, Volkswagen za Švicarce predstavlja limitiranu verziju Golfa R punog imena R360S. Dolazi u hatchback i karavan varijantama, a preinake osim snage i nisu tako značajne po čemu bi se odmah zbog ovog automobila preselili u zemlju satova i sira.

Očita usporedba da ovi Golfovi idu kao avion u pozadini!

Pa krenimo od onog najznačajnijeg. 2,0 litreni turbo motor s četiri cilindra je podignut s 296 ks na 355 ks, pri tome stvarajući 460 Nm okretnog momenta. Dovoljna snaga da Golf poleti do stotke za pristojnih 4,7 sekundi, baš kao i konkurent Ford Focus RS. Švicarci će po potrebi, moći potegnuti i maksimalnih 265 km/h. Zapravo, brzina i više nego dovoljna za automobil ovakvog kalibra.

Jedan za posao, jedan za vikend.

Kad je u pitanju prijenos snage, potencijalni kupci mogu birati između 6-stupanjskog ručnog ili 7-stupanjskog DSG mjenjača kao u standardnom Golfu R. Snaga se prenosi na sva četiri kotača. Vizualno, ABT je napravio sitne preinake kako bi se automobil ipak malo razlikovao od standardne R verzije. Najviše su upadljive crne trake preko haube i iznad pragova s R360S oznakama te unikatne crne felge.

Sve u svemu, moglo se tu uložiti i više truda.

 

Ne znamo po čemu su ove preinake toliko značajne i posebne, da bi se ovaj automobil proizvodio u limitiranim primjercima, od kojih će 165 primjeraka biti u hatchback varijanti te 55 u karavan izvedbi. Očito je danas isplativo staviti par naljepnica, upadljive felge i malo pojačati motor te staviti na tržište kao limitiranu ediciju koja svoj pravi smisao zapravo i nema. Cijena? Prenapuhanih 382 400 kuna.

Bitno je naglasiti R360S.