Takuro je ili najluđi tuner na svijetu ili je vrlo blizu!

Japanska tuning scena jedna je od najviše šarolikih, bilo u doslovnom ili prenesenom značenju, stoga ne čudi previše da se upravo u toj zemlji nalazi jedan od kandidata za titulu najluđeg tunera na svijetu. Ime mu je Takuro i vrlo je posebna osoba.

Nije onako kako se čini... nažalost ili nasreću s obzirom na stanje u kojem se nalazi
Nije onako kako se čini… nažalost ili nasreću s obzirom na stanje u kojem se nalazi

Zavirite u njegovo dvorište koje se nalazi u mirnom seoskom kutku Japana okruženom mljekarskim farmama i polako ćete početi uviđati da ovaj čovjek živi za modificiranje automobila, i to ne u onom klasičnom smislu koji podrazumijeva provjerena rješenja i već pomalo dosadne ideje. „Dosadno” je riječ koja ne postoji u njegovom rječniku, a raznovrsna ergela automobila razbacanih po dvorištu kao dokaz tome instantno nas podsjeća koliko se automobilska scena i tuning kultura može razlikovati u drugačijim krajevima svijeta, osobito kada se fokusiramo na ljude koji nisu zadrti i opsjednuti samo svojim stilom ili svojim sportom. Takuro se primjerice bavi driftom, utrkivanjem i relijem i vjerojatno ne postoji disciplina koju jednom ne bi volio probati. A na sličan način opisao ga je i Alexi Smith s tuning stranice i YouTube kanala noriyaro koji prati japansku automobilsku scenu – kao čovjeka koji će nauštrb racionalnosti učiniti nešto samo kako bi to probao!

Kako misliš što ću s ovim mlaznim motorom? Stavit ću ga u auto!
Kako misliš što ću s ovim mlaznim motorom? Stavit ću ga u auto!

Očekivano, dvorište njegove tuning radionice Caroline Racing koje je prekrcano automobilima prije svega će se dopasti ljubiteljima japanskih modela kojih ovdje ne nedostaje i koji su nama Europljanima poznati prvenstveno zahvaljujući internetu i Gran Turismo serijalu. Uz razne domicilne modele, a potom i poznate Evolutione, Supre, Silvije i MX-5-ice, slagane bilo za drift, bilo za style natjecanja, teško je ne uočiti žuti Ferrari F40 koji zapravo krije mehaničke temelje Pontiac Fiera, ali i golemi mlazni motor Allison J33 koji će Takuro ni manje ni više nego ugraditi u jedan od automobila. Ponovno, zato što želi probati voziti takav automobil. A da se ne šali ni najmanje osim njegovog ozbiljnog izraza lica govori i činjenica da je slične naizgled sulude automobilske eksperimente već realizirao.