Ovo je Mustang koji zaslužuje gorjeti

Piroman ste? Odlično. Eto vam onda podloge za prakticiranje svojih afiniteta prema vatri.

Da…ovo je nekad bio Ford Mustang.

Ford Mustang – legendarni američki automobil sportskih aspiracija. Prvi „Pony car“ svih vremena i jedan od najprodavanijih automobila svih vremena.
Ford je s ovim modelom stvorio legendu, upotrebljiv i atraktivan sportski automobil i filmsku zvijezdu u jednom, te još od 1964. godine s ovim legendarnim nazivom modela i oblikom karoserije fascinira generacije i generacije kupaca. Doduše, bilo je vremena u sklopu kojih je Mustang djelovao kao kastrirano kljuse, ali to danas više nije slučaj. Pogotovo ako se radi o GT-verziji modela, koja pod haubom ima pravo srce s osam cilindara.

Ovako (ne samo) Ameri doživljavaju Mustang.

Dakle, Mustang je omiljen automobil ne samo među Amerima, već i puno šire. Stoga itekako čudi da se netko odlučio jedan od primjeraka ovako unakaziti.
Riječ je o Mustangu iz 2007. godine pod čijim poklopcem motora doduše ne kuca srce s osam cilindara, već ono s njih šest. To u prijevodu znači da je zapremina motora zapela na 3,7 litara, pa je snaga od „onog pravog“ motora zamjetno manja. No usprkos tome iskreno vjerujem da niti jedan Mustang na svijetu ne zaslužuje ovakav bolestan i nepotreban tretman…

Izvin´te, kako se kaže katastrofa na engleskom?

Naime, vlasnik ovog primjerka Mustanga odlučio je svom automobilu podariti nešto posebno i time ga učiniti unikatnim. Stoga su se na karoseriji izuzev nepotrebnih izobličenja i zaobljenih dijelova izrađenih od metala našli i neki apsolutno grozomorni detalji.
Prvo što pada u oči jest potpuni nesklad globala, a zatim uočljivima postaju detalji koji doslovce tjeraju na povraćanje ili pak proljev – ovisno o stanju i otpornosti probavnog trakta.
Mislim, tko normalan na Mustang stavlja prednje farove od Lotusovog modela Elise ili pak stražnji kraj Mustanga pokušava iskrojiti u obliku Cadillaca iz osamdesetih?
Reklo bi se samo krajnje bolesna osoba koja se s ukusom i stilom posvađala već pri rođenju, a o pameti da i ne pričamo.
Uostalom, samo pogledajte ovu nakaradu, a onda se pokušajte zamisliti za volanom iste i s osmjehom na licu umjesto neprozirne papirnate vrećice.
Ispada nemogućom misijom, zar ne?!

Vlasnik je očito orgazmično slagao ovu katastrofu.

Iskreno ne znam kakva je bolest napala vlasnika ove crvene nakarade, ali bih rado saznao – tako da za života izbjegavam podneblje gdje se čovjek zarazio.
Isto tako bih volio saznati i pravi razlog prodaje, koja je za ovaj automobil prvi puta krenula još 2013. godine – i to po cijeni od 32,500 dolara. Doduše, danas je cijena malo manja, te iznosi oko 6,000 dolara, pa cijela priča na prvi pogled nekome možda i izazove znatiželju. No svaki ozbiljniji zaljubljenik u Ford Mustang istog će se momenta poželjeti baciti s osamdesetog kata čim vidi fotografije ovog pokretnog crvenog užasa.

Znači, strašno…

Doduše, sam oglas (ako preživite fotografije) navodi kompresor tvrtke Vortech, daljinsko paljenje, otvaranje vrata i ostalih otvarajućih dijelova karoserije, te bogatu „aftermarket“ opremu. Isto tako se navodi i ukupna kilometraža od nekih 37,000 milja, odnosno nešto manje od 60,000 kilometara, što bi za jedan normalan i poželjan automobil po ovoj cijeni predstavljalo odličnu priliku.
No onda pogledamo fotografije i shvatimo da ovo ne samo da nije odlična prilika za kupnju, već automobil koji nitko s obje polovice mozga ne bi želio gledati ispred zgrade ili u garaži.
Pa iako u svijetu tuninga i stylinga ima i nakaradnijih primjeraka na četiri kotača, moram priznati da ih u usporedbi s ovom pokretnom katastrofom stvarno nema puno.
Ne mislite li i vi cijenjeni čitatelji tako?

Mislim da na registarskoj pločici fali slovo “V”.