Hyundai će prvi integrirati Android Auto System u svoje automobil

Korejski proizvođač je najavio integraciju specijalnog Android Auto System sustava u svoje automobile, a dobra vijest je što će već ovogodišnja Sonata biti opremljenja njime

Android Auto System
Android Auto System

Usprkos sve većim kazne za korištenje mobitela u vožnji, veliki broj vozača i dalje se ne može odvojiti od tužibabe u vožnji – a među njima je dosta i onih koji nisu spremni uložiti u handsfree sustav. Android Auto System vozačima novih Hyundaija će riješiti taj problem, međutim faktor sigurnosti neće se povećati samo zbog toga – ovaj sustav će također pratiti stanje na cesti koristeći napredne sustave za vožnju među kojima će biti i onaj za ograničavanje korištenja sustava. Nešto kao Android mama.

Sonata 2.0T će prva dolaziti s ovim sustavom
Sonata 2.0T će prva dolaziti s ovim sustavom

Dodatne dobre vijesti su da će sustav biti dostupan već na ovogodišnjem modelu Sonate. Već sada postoji web stranica na kojima postoji podrška za korisnike sa zadnjim inačicama i nadogradnjama za software. Za sada će Android Auto System biti dostupan za Sonatu Sport, Eco, Limited, Sport 2.0T i Limited 2.0T modele. Oni koji se odluče za „slabije“ modele Hyundaija ne trebaju brinuti – sustav će u bliskoj budućnosti biti dostupan i za sve ostale modele.

Uz "standardne" smartphone opcije dostupne su i napredne stavke za sigurnost u vožnji
Uz “standardne” smartphone opcije dostupne su i napredne stavke za sigurnost u vožnji