Povećajte vidljivost u vožnji poliranjem starih farova

Iako su dani sve duži, po zakonu o sigurnosti prometa na cestama još je uvijek obavezno imati upaljena svjetla za vrijeme vožnje tokom dana. Ukoliko su stari farovi na vašem automobilu požutjeli i zamagljeni, neće obavljati svoju funkciju kako treba.

poliranje_farova

Gledano sa sigurnosnog aspekta farovi na automobilu igraju veliku ulogu u sigurnosti vožnje, jer se vjerojatnost za nesreću drastično povećava ako ne možete dobro vidjeti i biti viđeni. Stoga je vrlo bitno voditi računa o tome da su svjetla na automobilu čista i prozirna. Ako su farovi prljavi, požutjeli i na njima se već vidi kamenac, svjetla rade puno manjim intezitetom te tako smanjujete vidljivost i sebi i drugim sudionicima u prometu koji će vas u tom slučaju teže uočiti.

Farovi na automobilu su potrošna roba koja se s vremena na vrijeme mora kontrolirati i po potrebi zamijeniti. Isto je tako važno redovito provjeravati ispravnost žaruljica.

Kako farovi znaju biti skupi i dosta ljudi si ne može priuštiti izdvojiti nekoliko stotina kuna po faru, poliranjem starih farova može im se vratiti prvobitni sjaj. Poliranje farova možete obaviti u servisima Autostakla Laus a kako izgleda postupak poliranja, možete pogledati u videu: