Mercedes S klase u režiji Prior Designa

Mercedes S klase – sinonim za luksuz, eleganciju i nezaobilazan modni dodatak svima s nešto dubljim džepom. Međutim, zašto bi stati samo na tome kad S klasa može poprimiti sasvim novu dimenziju?

Izgleda fantastično

Postoje tuneri čiji se uradci malo ili gotovo nimalo ne razlikuju od uradaka hrpe drugih. S druge strane, postoje tuneri koji, svaki puta kad se oglase, na tržište plasiraju tuning paket koji će oduševiti sve redom. Jedan od takvih tunera je Prior Desing koji se može podičiti tuning paketima za kremu kreme auto industrije. Kroz njegovu garažu prošlo je zadivljujući broj BMWa, Audia, Jaguara, Lamborghinia, McLarena, Mercedesa, Porschea i još neke od najpoznatijih marki svijeta na četiri kotača. Krenimo na stvar …

Kao da S klasa već nije dovoljno elegantna i luksuzna, Prior Desing razvio je tuning paket koji ju čini još elegantnijom. U javnost su plasirane prve fotografije modificirane S klase koja izgleda i više nego očaravajuće. Teško je ne zamijetiti promjene koje su eksterijer pretvorile u jednog od najaerodinamičnijih automobila koji se mogu vidjeti na cestama. Počevši od prednjih i stražnjih branika pa sve do spojlera i raznoraznih dodataka koji S klasu pretvaraju u elegantnu limuzinu zaglađenih linija i atraktivnog izgleda.

Čista elegancija
Čista elegancija

U odnosu na serijsku verziju S klase, S klasa u režiji Prior Desinga je nešto niža što je rezultiralo znatno boljom stabilnosti. Uobičajeni naplatci zamijenjeni su novima veličine 22 inča. Interijer je, s druge strane, oplemenjen posebnom Nappa kožom i Alcantara presvlakama što je rezultiralo i više nego atraktivnim izgledom. Središnja konzola i vrata su također prošli kroz promjene i u odnosu na serijsku verziju izgledaju znatno atraktivnije i elegantnije.

i još malo interijera
i još malo interijera

Unatoč promjenama u dizajnu, Prior Desing nije posebnu pažnju obraćao na motor pa je tako ispod poklopca motora i dalje 5.5 litreni biturbo V8 agregat koji razvija sasvim solidnih 582 konjske snage. Osim toga, Mercedes u ponudi ima i 6.0 litreni V12 koji razvija velikih 621 konjske snage. Do stotke svi motori ubrzavaju u prosjeku za oko 4 sekunde što je i više nego zadovoljavajuće. Cijena? Prior Desing za sada još nije otkrio koliko će koštati modificiranje S klase, ali ona serijska kreće cijenom od 117.213 eura, a završava s najopremljenijim modelom koji košta velikih 219.288 eura.