Chevrolet prodaje svoje kolekcionarske primjerke

Dolaskom proljeća započinje i proljetno čišćenje garaža. Chevrolet je odlučio počistiti i svoju i na bubanj stavio hrpu kultnih modela iz svog portfelja.

Chevrolet čisti svoju garažu

Chevrolet, proizvođač legendarnih Corvetta, odlučio je pročešljati svoju kolekciju istih i rasprodati sve one za koje misli kako mu više neće trebati. Od cjelokupne kolekcije posebno se ističe šest legendarnih modela C7 Z06, prototipovi i još neke stvarčice koje će biti pravi hit među kolekcionarima i svima onima s ponešto dubljim džepom.

Corvetta C7 Z06, kakvu poznajemo danas, prvi puta je predstavljena 2015. godine, a konkretni model koji traži novog vlasnika dolazi u atraktivnim bojama, ludim performansama i što je najvažnije prvi je od serije proizvedenih.  Uz prvi primjerak, Chevrolet prodaje još pet primjeraka C7 Z06, a koji su redom bili izložbeni primjerci na brojnim sajmovima. Naravno, cijena svake od njih šest je i više nego paprena.

Prodaje se zavidna količina kolekcionarskih primjeraka

Najstarija od svih je C4 proizvedena 1990. godine, a njezine sestre bile su primarno namijenjene izvozu u Japan, Australiju i Ujedinjeno Kraljevstvo. Na prodaji je i njena starija verzija proizvedena 1994. godine. Jedna od posebnih  Corvetta  koja se uvelike razlikuje od svih drugih, ali i gotovo svih dosadašnjih modela je ona s agregatom zapremnine 9.4 litara koja razvija 620 konjskih snaga.

Uz hrpu Corvetta, Chevrolet  prodaje i uvijek poželjni Camaro proizveden 1993., odnosno 1994. godine s V8 agregatom zapremnine osam litara. Osim toga, na listi za otpis je i nekolicina pickup modela od kojih se ističe 2000 Silverado SST s V8 motorom zapremnine 6.6 litre.

Osim svima poznatih modela, Chevrolet prodaje i rijetko viđene koncepte koji nikad nisu zaživjeli jer su zapeli u fazama testiranja. Svaki od modela koji se prodaje stavljen je na aukcijsku listu s početnim cijenama za koje će neki reći da su van svakog razuma.