Lexus će ovo pustiti u proizvodnju?!

Lexus, luksuzna podmarka japanske Toyote u proteklih se nekoliko godina jako trudi promijeniti imidž koji ga prati od samog osnutka. Za većinu Lexus je sinonim za automobile za ljude koji žele uživati u apsolutnom luksuzu bez da to itko drugi primijeti. To je ok, no ako upitate neku mlađu osobu koji je njihov automobil snova dajemo ruku u vatru da odgovor neće biti Lexus i toga su njegovi čelnici itekako svjesni.

Lexus LC 500
Lexus LC 500

Dragi ljudi iz Lexusa, vidimo da to želite promijeniti. Vidimo da želite biti kul i da vas više ne zanima ekipa u bež hlačama i smeđim vestama. Vidimo LFA, RC F, ekstravagantne maske hladnjaka i metalne reljefe. Shvatili smo. No, na sajmu automobila koji se trenutno održava u Detroitu dobili smo još jedan dokaz da tvrtka ide u novom smjeru. Ondje je pod svijetlima reflektora zasjao novi LC 500 i prije nego što pomislite da se radi o još jednom konceptu poput LF-LC-a iz 2012. godine za koji je bilo potvrđeno da definitivno nikada neće ići u serijsku proizvodnju, u krivu ste. Ova stvar ide na cestu. Novi sportski kupe trebao bi ubrizgati dozu emocija u inače vrlo ozbiljan brand i napraviti dodatan iskorak u odnosu na Toyotu, tvrtku orijentiraju tradicionalnim vrijednostima.

Lexus LC 500
Lexus LC 500

To je očito već prvim pogledom na LF LC, no izgled nije jedina stvar na koju je Lexus računao u namjeri da se približi novoj publici, već je ispod površine smjestio novorazvijenu platformu sa stražnjim pogonom, a ispred prednjeg poklopca, no ipak bliže sredini, motor poznat iz RC-a – 5,0-litreni atmosferski V8 s crvenim područjem iznad 7300 o/min snage 467 KS. Uparen s 10-stupanjskim automatskim prijenosnim sustavom, trebao bi osigurati ubrzanje do stotke za manje od 4,5 sekunde.

Lexus LC 500 naći će se u prodaji sljedeće godine po početnoj cijeni od 100.000 dolara, za što između ostaloga kupac dobiva veliku količinu ugljičnih vlakana, magnezija i aluminija i gomilu kože u atraktivnom interijeru. No, znamo da Toyota nije razvila ovu platformu za samo jedan automobil. Nova Supra, anyone?