Nissan X-Trail 4Dogs je najbolji prijatelj pasa!

Nissan X-Trial je službeno automobilska inkarnacija šaptača psima. Da smo sami smišljali pseće nastrojen automobil ovoga se ne bismo dosjetili.

Iako se bliži prvi travnja, ne, nije to u pitanju. Ovo su ozbiljne (i prilično napredne) stvari u pitanju. Do sada ste vjerojatno vidjeli kako se Subaru hvali da ima automobile koji „misle“ i na pse. Pored onoliko psećih reklama nije ni čudno da je tako. No, Subaru više nije prvo „pseće“ automobilsko ime kojeg ćete se sjetiti. Ne kad ovo vidite. Nissan je nedavno otkrio svoj najnoviji koncept vozila, X-Trail 4Dogs, pseća edicija. Automobil ima platformu za penjanje, posudu za vodu otpornu na izlijevanje te tuš i fen za neuredne avanture.

pseća posla
pseća posla

U redu, to nije pravi serijski automobil, nego koncept. Negdje je morala biti kvaka. Ali priznajte da sad čak i izgleda kao nešto što će se vući po obiteljskim putovanjima i makadamima. Inače, kao što znamo konceptni automobili služe u različite svrhe. Da prikažu novu filozofiju dizajna, neku naprednu tehnologiju, inovativan interijer ili nešto deseto. Ovaj novi Nissan X-Trail konceptni crossover, s druge strane, ne nastoji razonoditi toliko ljude koliko je prvenstveno ciljao na ljude vlasnike pasa i same pse.

sve spremno za obiteljski izlet
sve spremno za obiteljski izlet
gotovo kao pseći raj
gotovo kao pseći raj

Praktični dizajn mu je više pseće nastrojen od prosječnog automobila za vlasnike kućnih ljubimaca. Sadrži niz „dog-friendly“ značajki poput tuša na izvlačenje od 360 stupnjeva kojemu je namjera interijer lišiti blatnjavih šapa. Nakon toga psa možete osušiti s ugrađenim fenom za dlaku. Tu je i platforma za penjanje na izvlačenje koja dopušta da pas jednostavnije uđe u prtljažnik. Prisjetimo se da mali, ozlijeđeni i artritični psi nemaju tako jednostavnu mogućnost uskakanja u prtljažnik poput onih drugih. Pasa, ne ljudi.

prljanje više nije problem
prljanje više nije problem
olakšano penjanje
olakšano penjanje

Taj spomenuti prtljažnik ima stvari koje izgledaju kao da je upute za njegov dizajn davao pas s darom govora. Uključuje krevetić i zdjelu za vodu bez mogućnostio izlijevanja. Postoji čak i svojevrsni „sigurnosni pojas“. Nesumnjivo je najluđi dio toga svega “dog-cam“ ili pseća kamera povezana s Nissan Connect infotainment sustavom, koja omogućuje ljubimcu i vlasniku da se drže na oku sa sedaminčnim zaslonom na kontrolnoj ploči i LCD zaslonu od 10 inča u prtljažniku. Pa nevjerojatno.

posudica neće nigdje pobjeći
posudica neće nigdje pobjeći

Prije nego što pomislite da su u Nissanu „prošvikali“, X-Trail 4Dogs je zamišljen tako kako jest tek nakon anketa ukupno 1.300 vlasnika pasa. Nisu do toga, dakle, došli tek tako. Pokazano je da gotovo 90 posto vlasnika kućnih ljubimaca bi željelo kupiti ovakav automobil. “Značajke u Nissan X-Trail 4Dogs su stvarno dobro uzete u obzir, a čine ga savršenim za uzimanje kućnih ljubimaca sa sobom u svim vremenskim uvjetima”, rekla je veterinarka Rachel Homeny. “Konkretno, mogućnost pranja i sušenja omogućuje psima da budu psi pa se vlasnici ne moraju brinuti o prljanju unutrašnjosti automobila.

Pogledajte uostalom sami u kratkom videu pa prosudite. Je li ovaj auto najbolji pseći prijatelj?