Pagani Huayra BC – “Bog vjetra” ponovo diže prašinu

Pagani Huyara možda nije primjer talijanskog dizajna koji će ostati upamćen kao nešto prekrasno ili toliko skladno da bi se u njega zaljubili na prvi pogled, no, Huyara nikad ni nije dizajnirana s mišlju da bi u oku promatrača već na prvu budila pretjerane emocije. Da, radi se o automobilu koji je dizajniran bez kompromisa, samo s jednim ciljem, a to je da bude najbrži! U toj situaciji promatrač nije bitan, već onaj koji se nalazi za upravljačem, a tu Huyara pruža osjećaj s kojim se mogu pohvaliti tek rijetki superautomobili, čak i danas, pet godina nakon što je prvi primjerak Huyarae izašao iz tvorice Pagani.

Pagani Huayra BC
Pagani Huayra BC

Činjenica da je 2012. proglašen “Hiperautomobilom godine” od strane Top Gear magazina samo dodaje na važnosti, a zanimljivo je da Huyara još uvijek drži rekord legendarne Top Gear staze. No, sada “Bog vjetra” stiže u još ekstremnijem i bezkompromisnijem izdanju. Kura mršavljnja donijela je uštede na masi gdje god su se takvi zahvati dali izvesti, a rezultat je gotovo 140 kilograma lakši automobil, uz povećanje snage na više od 750 konja i 1000 Nm okretnog momenta koje isporučje dobro poznati 6.0 litreni Mercedes AMG V12 motor s dva turbo-punjača.

Pagani Huayra BC
Pagani Huayra BC

Automobil će se proizvesti u strogo limitiranoj izvedbi, a BC u nazivu asocira na čovjeka u čiju je čast proizveden. Naime, Horacio Pagani, posvetio ga je svom prijatelju, mentoru i prvoj stranki tvrtke Pagani, gospodinu Bennyju Caioli. Sigurni smo da će mu biti čast što automobil u nazivu nosi njegove inicijale. No, ako ste zabrinuti da potražnja neće biti velika zbog “sitnice” od 2,3 milijuna eura koliko će morati iskeširati budući vlasnici, bez brige, jer iako još nije ni službeno predstavljen, automobil je već odavno rasprodan.

Pagani Huayra BC
Pagani Huayra BC

POGLEDAJTE CIJELU GALERIJU SLIKA: Pagani Huayra BC