Važno je zvati se Inessa

Svaki se tekst u pravilu treba sastojati od predgovora, obrade određene teme i zaključka, no već samim pogledom na fotografije brzo će Vam postati jasno zašto mi je u ovim momentima jako teško biti koncentriran na takve detalje…


Dakle, Ime iz naslova možda i ne govori puno, no kada se ime i prezime izgovori u obliku mlade dame po imenu Inessa Tushkanova, onim upućenijima u svijet auto-sporta, baš kao i onima koji prate svijet mode, tematika vezana uz osobu itekako postaje poznata.

Naime, Inessa Tushkanova je rodom iz Ukrajine, po zanimanju profesionalni model, a svo slobodno vrijeme podređuje guštanju na blatnim stazama Majke Rusije u Mitsubishi Lanceru EVO IX PrintSport Racing Teama kao ništa manje profesionalna vozačica.
Kada bi se zamišljala savršena žena nekog od zaljubljenika u svijet automobila, iskreno vjerujem kako bi upravo Inessa bila predmet maštanja, jer za početak, cura je apsolutno prelijepa, a kako za sada stvari stoje i poprilično sposobna za volanom.


Posljednjih godina Inessa je na uzlaznoj putanji u sklopu oba zaposlenja, pa kako je Rusija postala pre mala i Inessa je na neki način svojom sposobnošću prerasla konkurenciju, od ove se godine počinje natjecati među apsolutnim kraljevima Rallya u svakom pogledu – Fincima.
Naime, nedavno je Inessa potpisala ugovor za prelazak u kategoriju natjecanja u sklopu finskog prvenstva u Rallyu, gdje bi za volanom spomenutog Lancera EVO IX trebala pokušati parirati mladim nadama koje stižu iz zemlje koja je praktički patentirala većinu pojmova vezanih uz Rally-natjecanja od samih početaka do današnjih dana.


Inače, 26-godišnja Inessa je sa utrkivanjem počela još 2008. godine, gdje je u sklopu nekih Rallya na području Rusije zabilježila nekoliko pobjeda u ukupnom plasmanu, te je taj dio svijeta očito za nju postao pre malen, pa je odlučila karijeru profesionalne vozačice odlučila nastaviti u Finskoj. Idol joj je, kako kaže, vječna dama auto-sporta (odnosno Rallya u konkretnijem smislu), gđa. Michelle Mouton, no cilj joj nije dostići slavnu vozačicu Audija Sport Quattro, već je daleko nadmašiti.
Realno gledano, to je zapravo poprilično visok cilj, no ako u Rallyu nastavi biti ovoliko uvjerljiva koliko je na fotografijama, mislim da nemam razloga sumnjati u ostvarenje ciljeva koje si je mlada dama zacrtala pred sobom.


Nadalje, Inessa kaže kako je u automobile zaljubljena još od malena, pa stoga nimalo ne čudi kako je već sad u vlastitoj garaži skupila pokoji poprilično interesantan automobil poput BMW-a M6 i X6M, Mitsubishi Lancera EVO VII MR i Subaru Impreze SportWagon, a i Nissan GT-R je planiran da svojom pojavom tu garažu kompletira…za sad.


Bilo kako bilo, moram priznati da se ljepša djevojka rijetko viđa, a u kombinaciji sa "onim drugim" poslom kojime se bavi, na neki način Inessa Tushkanova postaje itekako mokar san.

Eto…toliko o tome. Uživajte u fotografijama – baš kako sam i ja uživao.


TEKST: Ivan "IGloo" Gluhak
FOTOGRAFIJE: Jalopnik.com, CarBuzz.com i Google Images