Chevrolet – audio-vizualni doživljaj Camara u režiji Magnata

Sirov, krut, grub, neprecizan, štur, neupotrebljiv i potrošač…to bi ukratko bile riječi kakvima bi prosječan čovjek opisivao aktualni model Chevrolet Camara. No očito nismo jedini koji se s takvim opisima ne bi složili, jer i u Magnatu misle drugačije. Pa eto i rezultata…


U Njemačkoj, tvrtka Magnat je jedna od onih tvrtki koje svoj životni vijek od početka podređuju kvaliteti zvuka i iako će neki reći kako Magnat zapravo proizvodi sasvim prosječne komponente ozvučenja i auto-akustike općenito, mi se nekako i ne bi složili s time iz dva razloga.
Prvi je konstantno i kontinuirano razvijanje novih proizvoda i modela pojačala, subwoofera, zvučnika i sveg ostalog što uz njih ide, a druga je činjenica vezana uz konstantno nove demo-automobile kojima se prezentira sve to novo što se iz godine u godinu u Magnatu proizvodi i razvija.
Uglavnom, niti ova godina nije nikakav izuzetak, jer na Essen Motor Showu nas na Magnatovom izlagačkom prostoru očekuje novi demo-uradak koji za svrhu i namjenu ima pokazati što se sve u Magnatu ove godine radilo.


Detalja nema puno, no ono što za sad znamo jest kako se radi o "standardnoj" verziji Chevrolet Camara (odnosno onu koja nema ZL-1 oznaku u nastavku imena) na kojoj se poradilo i u smislu optičkih detalja, kao i onih u smislu motora, tj. snage prije svega.
Standardnom 6,2-litarskom V8 motoru sa svojih četristotinjak konja kroz preinake na polju usisa i ispuha, te remapiranje ECU-a, dobiveno je ukupno 451 konjska snaga, odnosno skoro 600 Nm okretnog momenta, što je možda i dalje ispod nekog europskog prosjeka u smislu omjera veličine motora i snage kojim isti raspolaže, no u svakom slučaju je i više nego dovoljno kako bi ovaj Camaro ubrzavao do stotke za oko 4 sekunde i ubrzanjem stao na maksimalnoj brzini od cca. 280 kilometara na sat, što je (priznajte) sasvim dovoljno.


No svrha ovog automobila i nije toliko snaga i performanse motora, koliko izgled i snaga ozvučenja, pa se tako od optičkih dodataka Camaro prije svega ističe posebnom pearl-srebrnom bojom u kombinaciji sa matt-crnom i plavom trakom koja zaokružuje kompletan automobil.
Naravno, tu su i obavezne naljepnice tvrtki čije su komponente ugrađivane u sam automobil, kao i ogromna naljepnica na prednjoj haubi koja reklamira Magnat kao tvrtku kojoj ovaj automobil zapravo i pripada.
Cijelu priču oko eksterijera zaokružuju i 22-inčne felge marke Oxigin sa Yokohama-Advan gumama, te ovjesom na navoj u obliku KW Variante 1, što automobil ukupno spušta za oko 6 centimetara.


Ozvučenje je ugrađeno kao dio posebno uređenog interijera prije svega pretapeciranog u kombinaciju kože i alcantare kroz crne, sive i pokoji plavi detalj, a snaga samog ozvučenja, tj. sve sile pojačala, subwoofera, zvučnika i njihovih komponenata mjeri se kroz brojku od ukupno 4,400 Watta, što je u prijevodu sasvim dovoljno da se već na pola maksimalne glasnoće koju dozvoljava centralna audio-jedinica spojena na iPhone počinju razmještati organi po tijelu.
Naravno, kako bi se komponente dodatno istakle i vizualno, poradilo se i na LED-cjevastoj rasvjeti interijera i prtljažnog prostora gdje su svoje mjesto našla pojačala, "wooferi" i kondenzatori.


Uglavnom, ukoliko nemate ništa protiv američkih automobila, a pri tome volite čuti pokoju kvalitetnu notu za vrijeme vožnje, vjerujemo kako bi Vam se ovaj Camaro baš i mogao dopasti. Baš kao i nama.


TEKST: Ivan "IGloo" Gluhak
IZVOR SLIKA: Magnat.de