OPREZ: Policija je na nogama – Martinje i tri dana danonoćnih kontrola!

Kako je sutra 11.11. spomendan na pokop sv. Martina iz Toursa, što inače slavimo kao Martinje (zagorska “najdraža” svetkovina), tako uz krštenje mošta i danonoćno degustiranje istog, nimalo neće doprinijeti sigurnosti na cestama ako se takvi uhvate volana. Stoga je Policija odlučila sve svoje snage usmjeriti u sprječavanju takvih radnji…

Martinje vino grožđe auto transport vina
Žurite li na Martinje, svejedno prilagodite svoju brzinu propisanoj…

Tako će od danas (petak 10. studenoga) do ponedjeljka, 13. studenoga tijekom noćnih sati, na području Uprave biti provedene akcije Alkohol i droge i Brzina, buduće se očekuje povećani broj vozača pod utjecajem alkohola u prometu. Cilj je akcija podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, a to su: vožnja pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima, prekoračenja dopuštene brzine i ostalih prekršaja koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

foto ilustracija
Nipošto ne sjedajte za volan pod utjecajem alkohola, policije će biti na svakom uglu!

Kako statistika pokazuje da se u studenom i prosincu povećava broj prometnih nesreća, što je direktno povezano s povećanom konzumacijom alkohola u tom predblagdanskom i blagdanskom razdoblju policija je pokrenula akciju u kojoj će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, te svi raspoloživi uređaji i oprema kojom se koriste u kontroli prometa.

Kao upozorenje vozačima da ne sjedaju pijani za volan mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati akcije tijekom Martinja kada je na vožnju pod utjecajem alkohola i droga kontrolirano 11.845 vozača, od čega ih je 895 uhvaćeno pod utjecajem alkohola i petoro pod utjecajem droga. Budite oprezni, i najbolje da se ovog vikenda izbjegnete biti dežuran vozač na izlasku, jer na Martinje ćete alkohol teško izbjeći.

Bilo bi zaista šteta da netko od vas završi kao Petter Solberg 2012. u Francuskoj…

OVO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI:
1. Može li se prevariti alkotest?
2. Kako napisati žalbu za prometni prekršaj?
3. Alkotest nas svagdašnji – povijest otkrivanja alkohola kod vozača