BMW serije 8 – Konačni povratak nakon 20 godina!?

1989. godine svijetu je prvi puta predstavljen možda najposebniji BMW modernog doba – BMW Serije 8, a nakon dugih dvadeset godina ovaj model se ponovno vraća!

BMW-8_series
Legendarna BMW osmica
foto: BMW

 

Tko se sve sjeća legendarne BMW osmice koja je spustila više gaćica nego Justin Bieber na svim svojim koncertima? Za vas koji se sjećaju, priča se da BMW priprema novi osmicu koja će biti konkurent novoj Mercedes S klasi coupe koja izlazi 2018. godine.

Obožavatelji predviđaju, ali se i nadaju, kako osmica izaći 2018. godine, dok bi kabrio verzija mogla izaći godinu kasnije. Naravno, ništa ispod V12 motora nije u planu. Čak predviđaju i početnu cijenu od oko milijun kuna.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé

Podsjetimo se, osmica je izlazila od 1989. do 1999. godine i prodano je oko 31 tisuću primjeraka, što ga stavlja u kategoriju vrlo rijetkih automobila. Nadamo se kako su obožavatelji ovoga puta u pravu i kako će 8-ica stvarno izaći, pogotovo jer je BMW odavno već zaštitio sve nazive vezane za modele Serije 8. No kako će dotični automobil točno izgledati trenutno je samo za nagađati, hoće li konačno Pininfarinin koncept Gran Lusso Coupe dobiti svoj dublji smisao, ili će BMW osmica izgledati skroz drugačije ne znamo – što vi mislite?