VIDEO: Gymkhana Grid 2017. – Marko Palijan Croatian Crusher, Ken Block, Solberg, Woodham…

RWD FTW- Jer prednji pogon ovdje jednostavno nema što tražiti – Gymkhana GRiD 2017.!

Prelijepe MosnterGirls - Gymkhana GRiD 2017.
Prelijepe MonsterGirls – Gymkhana GRiD 2017.

Prošlog vikenda 18. i 19.11. održano je šesto Gymkhana GRiD natjecanje po redu. Nakon Santa Poda (2012. i 2015.), Madrida (2013. i 2014.), i prošlogodišnje Grčke (Maraton 2016.), ove godine čast da ugosti mnogobrojne vozače dobila Južnoafrička Republika. Već dovoljno užarenoj temperaturi u JAR-u, dodatno su doprinijele škripe guma, MonsterGirls hostese, i nevjerojatna vještina vozača koji su izvodili različite manevre i vozačke sposobnosti s ciljem da što prije završe poligon i dođu do cilja.

Tko zna koliko je konja u ovoj koloni - Gymkhana GRiD 2017.
Tko zna koliko je konja u ovoj koloni – Gymkhana GRiD 2017.

Gymkhana GRiD je vjerojatno jedino natjecanje na kojoj se bok uz bok nađu automobili koji dolaze iz totalno različitih svjetova, i pri tome ne mislimo na razne dijelove svijeta od kuda dolaze ukupno 53 vozača koji su se ove godine natjecali u Johannesburgu, već mislimo na njihove kategorije. Tako se tu našlo od super-automobila, do automobila složenih za drift, tvornički složenih bolida za Rallycross, pa sve do vozila iz lokalnih garaža koje su slagali sami vozači. Samim time Gymkhana GRiD zapravo je vrlo specifičan i jedinstveni događaj u motorsportu.

Unatoč mnogim problemima (ponajviše financijske prirode), “naš” Marko Palijan “Croatian Crusher” ipak je uspio po treći puta otiči na Gymkhanu, no BMW kockicu zamijenio je Nissanom 350Z, s LS2 V8 motorom iz Chevrolet Corvette s 400 KS, i svega 1100 kila, no voziti tuđi automobil nije lako, još ako ima volan na “krivoj” strani može biti pogubno. Unatoč jako dobroj vožnji pogotovo u ovakvim okolnostima “Croatian Crusher” izgubivši od Paola Gouveia jnr-a nije uspio ući u četvrtfinale.

Nešto više sreće imao je Luke Woodham koji je postao četverostruki prvak Gymkhana GRiD-a, u RWD kategoriji, pobijedivši vozače iz Velike Britanije (Adam Eldera i Danny Crossa).

KATEGORIJA: VOZAČ: OSVOJENO MJESTO:
RWD  Luke Woodham 1.
RWD  Adam Elder 2.
RWD  Danny Cross 3.
AWD  Johan Kristoffersson 1.
AWD  Petter Solberg 2.
AWD Andreas Bakkerud 3.
AWD Ken Block 4.

Marku želimo da iduću Gymkhanu GRiD vozi u svom automobilu, dao Bog na domaćem terenu, a dok mi držimo fige da se te želje ostvare, pogledajte kako je izgledala njegova vožnja.

Za sve vas koji ste prije kraja mjeseca ispucali sav data promet i ne usudite se otvoriti video prije no što se zakačite na neki Wi-Fi obližnjeg kafića, zahvaljujući Monster Energy-u možete djelić atmosfere percipirati kroz ovu foto galeriju.

Andreas Bakkerud - Gymkhana GRiD 2017.
Andreas Bakkerud – Gymkhana GRiD 2017.
Ken Block - Gymkhana GRiD 2017.
Ken Block u već dobro poznatoj 360° vrtnji oko stupa
Jason Webb - Gymkhana GRiD 2017.
Jason Webb – Gymkhana GRiD 2017.
Terry Grant - Gymkhana GRiD 2017.
Terry Grant – Gymkhana GRiD 2017.
Steve Biagioni aka Baggsy - Gymkhana GRiD 2017.
Steve Biagioni aka Baggsy – Gymkhana GRiD 2017.
Slavlje na postolju - Gymkhana GRiD 2017. (JAR)
Slavlje na postolju – Gymkhana 2017. (JAR)